ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
НовиниСпортен Пловдив

Вижте победителите в XX шахфестивал „Първи уикенд”

В Пловдив в неделя завърши 20-ият ежемесечен шахфестивал „Първи уикенд”, организиран от шахклуб „Спартак” (Пловдив) и валиден за международен стандартен рейтинг. Състезанието бе Етап № 5 от Държавните индивидуални първенства за аматьори в 4 категории и от Училищната национална индивидуална купа в 7 категории, чиито финален девети етап е на осми декември.

В елитната „А” група победи Димитър Арденски (Пловдив), следван от Светослав Лозанов (София) и Коце Филипов (Пловдив), а в любителската „Б” група – 13-годишната Катерина Бояджиева (треньор Михаил Гигов от Плевен) с подгласници съгражданите ни Георги Коев и Николай Вишев. При децата призовата тройка се сформира от Георги Коев (треньор Дарио Дерешки от Плевен), Ханко Кръстев (треньор Радослав Очков от Сливен) и Филип Зартов (Русе).

На всички деца бяха раздадени книги, дарение от ИК „Жанет 45”, а всеки състезател получи по пет шахкниги, дарение от БФШ. По ежемесечна традиция, в събота вечерта президентът на БФШ Атанас Куртенков даде банкет за всички участници и родителите им, на който като причина за липсата на успехи сред възпитаниците на пловдивските треньори се посочи фактът, че шахът е единственият пловдивски спорт, който няма база за тренировки и практикуване.

Следващият шахфестивал „Първи уикенд” ще бъде на 7-и и 8-и септември с възможност за участие на всеки желаещ, записал се чрез сайта на БФШ или фейсбук-групите на БФШ.

С цел развитие на пловдивския шах, на всяко дете под осем години, ШК „Спартак” предлага безплатна едногодишна подготовка от лицензирани треньори и безплатни консумативи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина